Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z cukini Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode większe cukinie 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
młody seler 1/2 sztuki
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
serek topiony złoty ementaler 200 g
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cieniutkie paski surowej cukini do dekoracji
ciemiutkie plasterki surowej marchewki do dekoracji
listki pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukini Eli

Marchewkę,pietruszkę i seler obrać,umyć i pokroić w plasterki.Z cukinii odciąć końcówki,umyć i pokroić(bez obierania) w pół krążki.jarzyny i cukinię wrzucić do garnka,wlać 2.5-3 litry wody,dodać kostki bulionowe i gotować do miękkości.Do miękkich warzyw dodać serki pokrojone w kostkę,posiekaną natkę i wszystko razem zmiksować.Zmiksowaną zupę doprawić do smaku kucharkiem,zielonym pieprzem i chwilę pogotować.Zupę rozlać do talerzy i udekorować paskami cukinii,marchewki i listkami natki pietruszki.Zupę można podawać na gorąco z grzankami lub na zimno,jako chłodnik z groszkiem ptysiowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 05.09.2011 13:17
Cukinie bardzo lubie i zupki z nia oczywiscie takze. Dekoracja sliczna
Babciagramolka 03.07.2011 16:18
Poproszę porcyjkę .
Ewa104 21.10.2010 10:06
Pyszna i przepięknie podana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak