Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z kremem i mandarynkami
Kroki postępowania
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do stężenia. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch tarty.
mąka | 1,5 szklanki |
margaryna | 130 gram |
żółtko jajek | 1 |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
cukier | 1/3 szklanki |
mleko | 500 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
mąka | 2 łyżki |
cukier | 1/2 szklanki |
masło lub margaryna | 250 gram |
masa krówkowa | 5-6 łyżek |
mandarynki | 3-4 |
galaretka truskawkowa | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: