Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 30 dag
papryka czerwona 1 szt
salami 15 dag
ser camembert 10 dag
musztarda 1 łyżka
oliwa czosnkowa 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselką

Brukselkę oczyszczamy, gotujemy w osolonym wrzątku ok. 15 min, odsączamy i przekładamy na talerz. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę i rozkładamy na brukselce. kiełbasę salami i ser kroimy w kostkę i układamy na wierzchu. Z musztardy, oliwy czosnkowej /lub paprykowej/ soku z cytryny i przypraw przygotowujemy sos i polewamy nim sałatkę. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak