Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg pieczony z talarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata do pstrąga

pstrąg patroszony 2 sztuki
sok z cytryny 3 łyżki
masło 2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Ziemniaczki pieczone

ziemniaki 5 sztuk
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg pieczony z talarkami

Ryby umyć i osuszyć. Przełożyć do naczynia.Skropić sokiem z cytryny i przyprawić. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
Po tym czasie ryby przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do wnętrza ryby po łyżce masła.
Ziemniaki umyć, nie obierać ze skórki. Pokroić w talarki.
Także przełożyć na wyścieloną papierem do pieczenia formę.
Wszystko piec w 170 stopniach przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak