Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1/2 sztuki
jabłko kwaśne 1 sztuka
jogurt naturalny 150 ml
rodzynki 1 garść
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka

Porada

By surówka była smaczniejsza proponuję zrobić ją na kilka godzin przed podaniem, wtedy rodzynki będą bardziej miękkie a surówka nabierze w pełni aromatu.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera z rodzynkami

Kroki postępowania

1
Seler obrać i zetrzeć na tarce na drobnym oczku.
Krok 1 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto
2
Jabłko umyć i obrać.Następnie na tej samej grubości oczkach zetrzeć.
Krok 2 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto
3
Dodać garść rodzynek sułtańskich.
Krok 3 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto
4
Wycisnąć sok z cytryny (by seler oraz jabłko nie szczerniały)
Krok 4 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto
5
Dodać podaną ilość cukru oraz posolić do smaku.
Krok 5 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto
6
Na koniec dodać jogurt naturalny i wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Surówka z selera z  rodzynkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak