Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Owoce

porzeczki czarne 1 Kg

Cukier

cukier 25 Dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem porzeczkowy

Umyte i przebrane porzeczki smarzyć na małym ogniu w naczyniu o grubym dnie przez mniej więcej 40 minut.Następnie dosypać cukier i smarzyć jeszcze ok.50min.Wrzący dżem przełożyć do wyparzonych słoików .Zakręcić i ustawić do góry dnem.Następnego dnia odwrócić i odłożyć w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.01.2016 20:28
'wspaniale' ukradzione zdjęcie......
dollce 27.01.2016 18:41
wygląda cudownie
Beatris 27.01.2016 18:14
Smakowicie wygląda, pycha:)
Bernadeta1 27.01.2016 17:56
Taki domowy zawsze smaczniejszy i chętnie zjadany
noninka77 27.01.2016 17:56
Idealny do ciast :)
cukiereczek 27.01.2016 17:15
domowe przetwory zawsze w cenie
norweska20 27.01.2016 16:12
piękne wykonanie - a dżemik też pewnie pyszny
bertpvd 27.01.2016 16:03
wspaniały, domowy wyrób :)
mirosława4 27.01.2016 15:18
smaczny do pączków jako nadzienie i nie tylko
Benita 27.01.2016 14:47
pyszny dżemik
jasiek 27.01.2016 14:06
domowy zawsze najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak