Biszkopt z owocami

Biszkopt z owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier puder

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • masło do wysmarowania blachy

  • tarta bułka

    2 łyżki
  • wiśnie

    1/2 kg
  • morele

    1/2 kg
  • woda

    3 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Blachę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i gorącą wodą. Ubić sztywną pianę z białek, a pod koniec ubijania dodać łyżkę cukru. Do masy z żółtek dodać pianę, przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, wymieszać dodać pianę i delikatnie wymieszać łyżką. Wyłożyć ciasto na blachę i ułożyć owoce (morele pokrajane na połówki, wiśnie bez pestek). Piec w temp. ok. 180 stopni. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

02.11.2011 10:52
smaczne

Seba

07.08.2011 11:30
pycha

Seba

07.08.2011 11:30
pycha

plocia

25.08.2010 13:31
ojjj smaczne to smaczne w ogóle latem ze świeżych owocó

RenataZ-et

22.08.2010 11:10
Uwielbiam klasyczny biszkopt z owocami :)

Margo1

21.08.2010 07:08
Lubię takie ciacha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat