Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cieciorka z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 800 g
kapusta biała 200 g
ciecierzyca 500 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 szt
cebula 2 szt
ciecierzyca 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cieciorka z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę białą i kiszoną posiekać.
Krok 1 - Cieciorka z kapustą  foto
2
Obie kapusty wrzucić do garnka zalać 2 litrami wody wrzucić listki laurowe i ziele angielskie. Gotować ok 2,5h do miękkości.
Krok 2 - Cieciorka z kapustą  foto
3
Ciecierzycą zalewamy an noc wodą a na następnie dzień gotujemy do miękkości
Krok 3 - Cieciorka z kapustą  foto
4
Cebulę obrać posiekać i zeszklić na maśle , dodać do kapusty i gotować jeszcze 30 minut przed końcem gotowania dodać cieciorkę i doprawić do smaku.
Krok 4 - Cieciorka z kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.01.2016 11:04
świetny pomysł !!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak