Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
olej rzepakowy 1/2 ok.szklanki
cebula 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
pieczarki marynowane 10 sztuk
żółtko jajek 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
mix sałat - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym...

wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zmielić w maszynce do mięsa na sitku z drobnymi oczkami

cebulę, kiszony ogórek, pieczarki marynowane drobniutko pokroić, każde osobno

wołowinę zmieloną wymieszać dokładnie do kleistej masy z olejem rzepakowym, odłożyć porcję do obręczy do potraw aby zrobić zdjęcia, resztę wołowiny wymieszać z żółtkami

również odłożyć porcje cebuli, ogórka, pieczarek a resztę wymieszać z wołowiną

do smaku przyprawić przyprawą w płynie - soli nie używam, pieprzem

na talerz z obręczy większej wyjąć tatar, umieścić na nim żółtko, posypać pieprzem, również z mniejszej obręczy dodać cebulę, ogórek, pieczarki, przybrać mixem sałat

bardzo lubimy tatara w tej wersji jak i w innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 31.01.2016 13:21
chetnie bym zjadła,pycha
Łukasz15 26.01.2016 23:20
Smacznie wygląda
halina17 26.01.2016 23:18
Lubię tatara.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak