Przepis i sposób przygotowania na: pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym...
cebulę, kiszony ogórek, pieczarki marynowane drobniutko pokroić, każde osobno
wołowinę zmieloną wymieszać dokładnie do kleistej masy z olejem rzepakowym, odłożyć porcję do obręczy do potraw aby zrobić zdjęcia, resztę wołowiny wymieszać z żółtkami
również odłożyć porcje cebuli, ogórka, pieczarek a resztę wymieszać z wołowiną
do smaku przyprawić przyprawą w płynie - soli nie używam, pieprzem
na talerz z obręczy większej wyjąć tatar, umieścić na nim żółtko, posypać pieprzem, również z mniejszej obręczy dodać cebulę, ogórek, pieczarki, przybrać mixem sałat
bardzo lubimy tatara w tej wersji jak i w innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!!