Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z ciecierzycy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 80 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
olej 1 łyżka
bułka czerstwa
mleko 1/2 szkl
siemię lniane 3 łyżki
jajko 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tymianek
Kminek mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z ciecierzycy

Kroki postępowania

1
Marchew , pietruszkę i ciecierzycą ugotować , ostudzić i zmielić. Cebule, czosnek obrać , posiekać i zeszklić. Bułkę namoczyć w mleku.
Krok 1 - Pasztet z ciecierzycy  foto
2
Masę doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 2 - Pasztet z ciecierzycy  foto
3
Do masy dodać jajka i dokładnie wyrobić masę.
Krok 3 - Pasztet z ciecierzycy  foto
4
Formę wysmarować olejem i oprószyć bułką tartą
Krok 4 - Pasztet z ciecierzycy  foto
5
Masę przełożyć do foremki i piec ok 1h w temp 180 stopni.
Krok 5 - Pasztet z ciecierzycy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 27.01.2016 11:44
Świetny pasztet, zjadłabym z chęcią :)
Damiano
Damiano 27.01.2016 08:30
fajny przepis
Maridka19 27.01.2016 08:16
Ale dużo paszteciku . Pyszny taki domowy :)
halina17 26.01.2016 23:19
Dobry pasztet.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak