Delikatny sosik pieczarkowy

Delikatny sosik pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dg
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • sól

  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • ser topiony

    1 (pieczarkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę kroimy w niewielką kostkę, Dusimy w bulionie (można dodać także odrobinę masła). Kiedy pieczarki i cebula będą miękkie zaprawiamy sos mąką i śmietaną, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

28.04.2012 12:44
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat