goloneczka do piwka

goloneczka do piwka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • delikat do mięs

    do smaku
  • olej

  • piwo

  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

golonkę oczyścić i wypłukać, natrzeć przyprawami, pozostawić na trzy godziny, potem dać do naczynia żaroodpornego , polać olejem mięso , dodać ziele i liście laurowe , nakryć folią aluminiową , wstawić do piekarnika na pół godziny i piec , po tym czasie wyciągnąć z piekarnika golonkę przewrócić na drugą stronę i podlać 0,5 szkl. piwa. przykryć i wstawić do piekarnika - piec do miękkości

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Piter 31

29.04.2013 09:36
Rewelacyjna golonka.

RenataZ-et

31.03.2013 12:54
apetycznie wygląda :)

Dorota59

07.03.2013 17:02
rumiana i chrupiąca-mniam

malaczarna23

22.04.2012 10:58
wygląda przepysznie

Bart

02.07.2011 22:52
wygląda pysznie

ilka_86

01.03.2011 21:06
wygląda świetnie:)

gusia1000

08.01.2011 00:28
Znakomite jedzenie dla mężczyzn.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat