Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony w ziołowej panierce

3.0
(11)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Karp smażony w takiej ziołowej panierce jest bardzo aromatyczny i smaczny, zupełnie inaczej smakuje niż zwykły.

Składniki:

Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
jajko 2-3 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony w ziołowej panierce

Płaty z karpia kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem, bułkę tartą mieszamy z suszoną natką pietruszki i koperkiem.

Kawałki karpia obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron, podajemy z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.01.2016 14:02
wygląda bardzo smacznie
Madzai 25.01.2016 21:30
Uwielbiam taką rybę
Bernadeta1 25.01.2016 21:28
bardzo apetycznie wygląda
bertpvd 25.01.2016 20:26
pyszna rybka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak