Sposób przygotowania
Cukier, migdały wyrobić z białkami na gładką masę.
Podzielić masę na 2 nierówne części.
Z większej części utoczyć ok. 20 podłużnych wałeczków (trzonki grzybków).
Mniejszą część zmieszać z rozgrzaną czekoladą i zrobić 20 kulek, z których po spłaszczeniu uformować kapelusze grzybków
. Posmarować białkiem wgłębienia w kapeluszach i złączyć z trzonkami.
Kapelusze można oblać polewą czekoladową.
Podzielić masę na 2 nierówne części.
Z większej części utoczyć ok. 20 podłużnych wałeczków (trzonki grzybków).
Mniejszą część zmieszać z rozgrzaną czekoladą i zrobić 20 kulek, z których po spłaszczeniu uformować kapelusze grzybków
. Posmarować białkiem wgłębienia w kapeluszach i złączyć z trzonkami.
Kapelusze można oblać polewą czekoladową.
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Tetiana
SyMiki