Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki czekoladowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada 2 tabliczki
cukier 15 dkg
migdały obrane i zmielone 12 dkg
białko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki czekoladowe

Cukier, migdały wyrobić z białkami na gładką masę.
Podzielić masę na 2 nierówne części.
Z większej części utoczyć ok. 20 podłużnych wałeczków (trzonki grzybków).
Mniejszą część zmieszać z rozgrzaną czekoladą i zrobić 20 kulek, z których po spłaszczeniu uformować kapelusze grzybków
. Posmarować białkiem wgłębienia w kapeluszach i złączyć z trzonkami.
Kapelusze można oblać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.09.2011 14:04
fajny przepis
Tetiana 25.01.2011 23:57
musi pięknie wyglądać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak