Grzybki czekoladowe

Grzybki czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    2 tabliczki
  • cukier

    15 dkg
  • migdały obrane i zmielone

    12 dkg
  • białka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier, migdały wyrobić z białkami na gładką masę.
Podzielić masę na 2 nierówne części.
Z większej części utoczyć ok. 20 podłużnych wałeczków (trzonki grzybków).
Mniejszą część zmieszać z rozgrzaną czekoladą i zrobić 20 kulek, z których po spłaszczeniu uformować kapelusze grzybków
. Posmarować białkiem wgłębienia w kapeluszach i złączyć z trzonkami.
Kapelusze można oblać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

25.09.2011 14:04
fajny przepis

Tetiana

25.01.2011 23:57
musi pięknie wyglądać!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat