Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z indyka w sosie grzybowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica z indyka 500 g
cebula 1 szt
grzyby suszone 5 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
bulion 500 ml
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka 1 łyżka
olej rzepakowy do smażenia

Porada

Wodę spod grzybków możemy wykorzystać na zupę grzybową.

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z indyka w sosie grzybowym

Grzyby zamoczyć dzień wcześniej. Polędwiczki umyć i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę pokroić w kosteczkę i dodać do garnka. Poddusić. Dodać bulion oraz przyprawy i dusić dalej. Grzyby pokroić w kosteczkę i dodać do mięska. Gdy polędwiczki będą już miękkie dodajemy mąkę aby zagęścić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.01.2016 15:32
pyszny obiad
misia53 25.01.2016 23:56
Ze smakiem zjadłabym taki obiadek.
w mojej kuchni 25.01.2016 18:00
same przysmaki do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak