Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z selera

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 1
bulion drobiowy 1 litr
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżeczki
przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
oliwa

Porada

Oszukane kotlety schabowe, w których głównym składnikiem jest bogaty w witaminy i pierwiastki mineralne seler, nazywany warzywem młodości. W takiej postaci można przemycić bombę witaminową wszystkim dzieciom.

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z selera

Kroki postępowania

1
Selera dokładnie obrać, pokroić na plastry o grubości ok. 1cm.
Krok 1 - Schabowe z selera foto
2
Bulion drobiowy zagotować, dodać majeranek, ziele, liście, sosy.
W przygotowanym wywarze ugotować al dente selera.
Krok 2 - Schabowe z selera foto
3
Plastry selera obtoczyć w rozkłóconym jajku, bułce tartej i usmażyć
na oliwie na złoty kolor.
Krok 3 - Schabowe z selera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 26.01.2016 16:53
Brzmi ciekawie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak