MARCEPANOWA TRUFLA

MARCEPANOWA TRUFLA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

Trufla

  • ciastko

    360 gr herbatniki,biszkopty
  • masa makowa

    50 gr
  • margaryna

    1/4 kostki
  • mleko

    1/4 szklanki
  • cukier kryształ

    1/4 szklanki
  • powidła śliwkowe

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • krem orzechowy

    2 łyżki
  • bakalie

Nadzienie

  • migdały

    20 szt
  • marcepan

    150 gr masy
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MARCEPANOWA TRUFLA
Migdały sparzyć i obrać ze skórki.
Wszystkie ciasta ( ciemny biszkopt, herbatniki, wafle, biszkopty) pokruszyć .
Krok 2 - MARCEPANOWA TRUFLA
Masę marcepanową pokroić na 20 małych cząstek.
Krok 3 - MARCEPANOWA TRUFLA
Do każdej cząstki marcepana włożyć migdała , uformować kulki i włożyć je do zamrażalnika.
Krok 4 - MARCEPANOWA TRUFLA
Mleko, margarynę, cukier i kakao zagotować ( na wolnym ogniu).
Dosypać ciasta , podać powidła , masę makową i krem orzechowy, zdjąć z ognia i szybko mieszając dodać posiekane bakalie i rodzynki namoczone w rumie.
Wyjąć kulki marcepanowe z zamrażalnika i każdą obtoczyć w masie dobrze dociskając.
Potem kulki obtoczyć w kakao i wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bezglutenowy Paśnik

27.07.2017 08:30
Bardzo smakowite danie

sezamek

02.07.2017 21:52
super :)......

Grazyna0211

17.06.2017 16:46
bardzo smaczne

Bożena Matuszczyk

27.01.2017 23:38
Piękne i smakowite;)

marta1371

13.01.2017 22:31
Ach te słodkości zawsze kuszą

Klausia

25.10.2016 23:13
Podoba mi się to

Malgorzata549

04.10.2016 14:50
pysznie się prezentuje

paniusiaewa

24.09.2016 17:49
Jak zawsze pięknie wygląda i zapewne doskonale smakuje koleżanko.

smerfetka79

18.06.2016 23:27
te słodkosci wyglądają bajecznie. Zapisuję

bartek8585

03.05.2016 22:31
Świetny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat