Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kabanosami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki marynowane 150 g
kabanos 3 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
kukurydza 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 3 szt.
majonez 4 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanymi pieczarkami i kabanosami

Kukurydzę odcedzić i wsypać do miski. Pieczarki pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w kostkę. Jajka obrać i pokroić w małą kostkę. Kabanosy pokroić w 1cm kawałki. Dodać majonez i jogurt, wszystko razem wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 24.01.2016 20:39
Bardzo apetyczna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak