Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 10 listków
marchew 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pestki słonecznika garść
olej z pestek winogron 4 łyżki
woda letnia 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Z liści kapusty pekińskiej wycinamy środek i kroimy zielone części. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kroimy w kostkę paprykę. Wszystko razem mieszamy. Na patelni podprażamy słonecznik. Dodajemy do surówki. Sos: olej, wodę, sok z cytryny i przyprawy mieszamy. Ewentualnie doprawiamy wg własnych upodobań. Polewamy surówkę i mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.01.2016 23:36
Świetna suróweczka i zdrowa.
irenka 24.01.2016 18:15
pychotka,uwielbiam
agnieszka214 24.01.2016 18:05
Suroweczka z kapusty jest smaczna
Bernadeta1 24.01.2016 17:54
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak