gulasz na winie

gulasz na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1/2 kg
  • wędzonki

    12 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • kminek

    szczypta
  • sól, pieprz

    do smaku
  • wino białe

    1 szklanki
  • mąka

    3 dag
  • cytryna

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wędzonkę pokroić w kostkę wytopić dodać cebulę poszatkowaną mięso w kostkę obsmażyć zasypać mąką przyrumienić podlać wodą posypać kminkiem i doprawić gdy mięso zacznie dochodzić dolać wino i sok z cytryny i gotować do miękkości podawać z kładzionymi kluskami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

16.09.2011 10:36
pyszny

tomek18

16.09.2011 08:56
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat