Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz na winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1/2 kg
wędzonki 12 dag
cebula biała 1 szt
kminek szczypta
sól, pieprz do smaku
wino białe 1 szklanki
mąka 3 dag
cytryna 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz na winie

wędzonkę pokroić w kostkę wytopić dodać cebulę poszatkowaną mięso w kostkę obsmażyć zasypać mąką przyrumienić podlać wodą posypać kminkiem i doprawić gdy mięso zacznie dochodzić dolać wino i sok z cytryny i gotować do miękkości podawać z kładzionymi kluskami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.09.2011 10:36
pyszny
tomek18 16.09.2011 08:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak