Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki z fasolą szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt pojedyńcze
fasolka szparagowa kilka sztuk
marchewka 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
olej
sól i pieprz
rozmaryn świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki z fasolą szparagową

Kroki postępowania

1
Filety rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy solą i pieprzem. Układamy kilka strączków fasoli oraz kilka pasków startej marchewki. Na wierzch kładziemy troszkę masełka i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką.
Krok 1 - Drobiowe roladki z fasolą szparagową foto
2
Roladkę maczamy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.
Krok 2 - Drobiowe roladki z fasolą szparagową foto
3
Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki. Przekładamy do naczynia dusimy około 20 minut. Posypujemy świeżymi gałązkami rozmarynu.
Podajemy np. z kaszą kuskus i warzywami.
Smacznego.
Krok 3 - Drobiowe roladki z fasolą szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.01.2016 16:24
świetne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak