Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z parówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
masło 1 łyżka
parówki 2 sztuki
chleb tostowy 2 kromki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z parówką

Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła. Następnie kroimy w półksiężyce parówki najlepiej z szynki, podsmażamy je na maśle. Do podsmażonych parówek dodajemy rozbite jajka. Mieszamy a w trakcie mieszania doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z chleba tostowego robimy grzanki w tosterze które podajemy razem z jajecznicą mnie lub bardzie ścięta w zależności od gustu. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak