Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 6 sztuk
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
koperek
bulion warzywny 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk z koperkiem

Buraki gotujemy w łupinach. Kiedy będą miękkie obieramy i ścieramy na tarce. Pozostałe warzywa kroimy w kostkę (lub ścieramy na tarce) i gotujemy w bulionie. Dodajemy buraczki. Zaprawiamy śmietaną i mąką, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekanym koperkiem, ziemniaczkami lub/i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.04.2013 08:42
lubię barszczyk
natii3624 22.05.2012 20:06
mmmmmniam! Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak