Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosti placki ziemniaczane

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
cebula biała 1 szt
wędzony boczek 50 g
masło 50 g
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosti placki ziemniaczane

ziemniaki ugotować w mundurkach na pół twardo cebulę posiekać boczek pokroić w kostkę masło stopić na patelni włożyć cebulę z boczkiem smażyć ok 2 minut ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać cebulę z boczkiem i mieszać przyprawić uformować placki i smażyć z dwóch stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 21.08.2011 09:32
pyszne
halina17 21.08.2010 12:44
Robię podobne placki , smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak