Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnioki Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
smalec 2 łyżki
kasza 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnioki Eli

Krupnioki wcześniej wyjąć z lodówki,żeby miały temperaturę pokojową(wtedy nie popękają).Cebulę pokroić w ćwierć krążki(można posiekać).Na patelni roztopić smalec,włożyć krupnioki i obsmażyć z jednej strony.Przewrócić ostrożnie na drugą stronę,dodać cebulę i smażyć aż cebula lekko się przyrumieni.Smacznego!

Ja krupnioki podałam z ognistą cukinią (przepis w mojej galerii),rzodkiewkami konserwowymi (przepis w mojej galerii) i ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KrupniokiCepeliny
KrupniokiCepeliny 15.12.2021 07:51
Pyszne Krupówki najlepsze Krupnioki
ZEWA 23.06.2011 12:32
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak