Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarno-białe serca walentynkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka 3/4 szklanki
margaryna 15 dag
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 2 łyżki

masa serowa

ser biały 1/2 wiaderka
jajko 2 szt
cukier 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czarno-białe serca walentynkowe

Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Po ostygnięciu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać pianę do ciasta i delikatnie wymieszać.
Masa serowa
Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać miękkie masło, utrzeć na gładką masę. Dodawać porcjami ser, potem budyń a na koniec pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Do foremek w kształcie serca nałożyć po łyżce ciemne go ciasto, a na to ciasto łyżkę masy serowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 25.01.2016 15:46
ciekawa propozycja
Bernadeta1 23.01.2016 20:12
bardzo apetycznie wyglądają
kuchcik89 23.01.2016 20:10
smakowitości, do kawki w sam raz :)
ilka01 23.01.2016 19:14
pyszne serduszka
olkaaa 23.01.2016 18:47
fajny pomysł
gosia1988 23.01.2016 16:50
fajne i smaczne serduszka
gusia1000 23.01.2016 15:18
Ładne i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak