Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa zbożowa na wypasie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kawa zbożowa Inka 2 łyżeczki
woda ciepła 150 ml
mleko skondensowane 50 ml
mleko 3,2% 100 ml
orzechy laskowe 1 łyżka mielonych

Porada

Zamiast orzechów laskowych można użyć czekolady lub cynamonu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa zbożowa na wypasie

Mleko skondensowane podgrzać i wlać do szklanki. Zaparzyć kawę zbożową (jeżeli ktoś lubi słodkie to posłodzić - ja nie słodziłam). Mleko 3,2% spienić - ja mam ekspres więc spieniłam w eskpresie, ale można wlać do słoika i potrzepać nim). Na mleko skondensowane wlać po ściance powoli spienione mleko, a następnie powoli małym strumieniem kawę. Utworzą nam się wartwy. Na samą górę posypać posiekanymi orzechami laskowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.01.2016 11:36
To na kiedy się umawiamy?
Jagódka77 26.01.2016 14:12
bardzo lubię Inkę, więc na pewno wypróbuję ten pomysł
mikrusiak 24.01.2016 15:19
całkiem apetyczna :)
Aneta41 24.01.2016 09:17
Zapraszam ;) robię całkiem niezłą ;)
Madzik239 24.01.2016 00:49
Misia53 właśnie o to samo chciałam zapytać autorki :):)
misia53 23.01.2016 23:20
Anetka, kiedy się załapię na taką kawkę?
gosia1988 23.01.2016 16:51
poproszę taką :) super wygląda
Aleksandra/Olcia 23.01.2016 16:39
zapowiada się pysznie
Małgorzata92 23.01.2016 13:57
Lubię takie koktajle :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak