Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe burgery drobiowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
cebula 1 szt
oliwa
sól i pieprz
sałata masłowa 1 szt
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
majonez
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe burgery drobiowe

Mięso mielimy razem z cebulą , przekładamy do miski i dodajemy pieprz, sól i trochę oliwy lub oleju. Wyrabiamy tak, aby wymieszać składniki. Na patelni najlepiej grillowej rozgrzewamy łyżkę oliwy. Dłońmi natartymi oliwa formujemy burgery – smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z bułeczkami ( przepis na domowe bułki do burgerów znajdziecie na blogu) i dodatkami – pomidorem,ogórkiem,sałatą, ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 24.01.2016 15:20
najlepsze własnej roboty :)
Iwusia 23.01.2016 20:14
uwielbiam takie domowe "smakołyki"
dollce 23.01.2016 17:10
wygląda przepysznie
Aleksandra/Olcia 23.01.2016 16:38
apetycznie wyglądają
ada.la 23.01.2016 14:02
domowe najlepsze
Motorek 23.01.2016 13:59
bardzo dobre
Edita 23.01.2016 09:22
dla synka wsam raz
Maridka19 23.01.2016 07:08
Ale pyszne jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak