Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Comber pieczony z sarny

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z sarny 1 szt
oliwa 4 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1
Liść laurowy suszony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Comber pieczony z sarny

Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i smarujemy nią obficie mięso. Wkładamy comber w marynacie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy comber w naczyniu żaroodpornym 15 minut. Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 15 minut. Podajemy z borówką lub żurawiną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak