Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 75 dkg
drożdże 10 dkg
mleko 3/4 l
cukier 1/2 kg
mąka 2 kg
tłuszcz 0,5 kg
olejek migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowiec

Drożdże rozrobić w szklance mleka z dodatkiem 1 łyżeczki cukru, zarobić niewielką ilością mąki i zostawić do wyrośnięcia. Dojrzałą dynię obrać ze skórki, pokrajać w drobną kostkę i rozgotować w 0, 5 l mleka na gładką masę. Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn, cukier, olejek, stopioną margarynę i rozgotowaną dynię, wymieszać. Po wyrośnięciu piec w gorącym piekarniku 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 11.12.2011 13:46
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak