Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 szt
sól do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
cebula 1 szt
czosnek ząbki 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
śmietana 12% 2 łyżki
mąka 1 łyżka
koperek 1 łyżka
bulion 300 ml
masło do smażenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym

Kroki postępowania

1
Mintaja rozmrażamy i odsączamy z nadmiaru wody. Solimy i pieprzymy.
Krok 1 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
2
Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Na drugiej patelni podsmażamy na maśle naszego mintaja.
Krok 2 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
3
Cebulkę podlewamy bulionem. Chwilkę gotujemy. Dodajemy czosnek i blendujemy całość.
Krok 3 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
4
Dodajemy mintaja, posiekany koperek i chwilke gotujemy - uważając żeby nie rozgotowała się nam ryba
Krok 4 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto
5
Dodajemy przyprawę do ryb, solimy i pieprzymy. Dodajemy śmietanę pomieszaną z mąką. Chwilke gotujemy.
Krok 5 - Mitaj w sosie śmietanowo- koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 23.01.2016 00:36
fajna rybka
kuchcik89 22.01.2016 23:49
zdrowa rybka i pyszny sosik :)
misia53 22.01.2016 21:55
Fajny sosik i rybka z pewnością też smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak