Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z kaszy jaglanej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 10 dkg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
sól do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu,odsączamy i studzimy..
Przekładamy kaszę do miski wbijamy jajko dodajemy mąkę ziemniaczaną ,dodajemy sól albo przyprawę uniwersalną mieszamy jak masa jest wolna to można dodać jeszcze trochę mąki.
W garnku zagotować wodę i nabierać masę mokrą łyżeczkę masy a drugą wilgotną łyżeczką zdejmujemy masę do wody.
Gotujemy chwilę po wypłynięciu.
Wyjmujemy łyżką cedzakową odsączamy.
Takie kluski podałam z zupą ogórkową .

POLECAM!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 23.01.2016 12:45
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;;) A tak podane kluseczki w zupie to nawet jadł mąż chociaż nie bardzo lubi kaszę jaglaną.
Róża1 22.01.2016 22:11
jestem pod wrażeniem Twojego pomysłu !! :-)
Bernadeta1 22.01.2016 19:14
nie jadłam ale zachęca do wypróbowania
gusia1000 22.01.2016 17:31
Fajne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak