Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki orzechowe z makiem
Kroki postępowania
Studzimy
Zagniatamy ciasto.
Spód babeczki nakłuwamy widelcem.
POLECAM
mąka pszenna | 25 dkg |
orzechy włoskie | |
masło | 20 dkg |
żółtko jajek | 2 szt |
cukier puder | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
śmietana | 2 łyżki |
mak | 20 dkg |
cukier | 10 dkg |
margaryna | 10 dkg |
miód | 1-2 łyżki |
rodzynki | |
orzechy włoskie | |
marmolada | 1-2 łyżki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2-3 łyżki |
jajko | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: