Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryżotto piwne

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 400 g
cebula biała 1 szt
masło 70 g
olej 3 łyzki
śmietana 1 szklanki
rosół z kostki 1/2 l
ser starty
sól, pieprz do smaku
piwo ciemne 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: ryżotto piwne

cebulę pokroić i smażyć na oleju dodać ryż i mieszać następnie wlewać powoli piwo potem wlewamy śmietanę i na koniec rosół z kostki gotować ok 20 minut dodać masło i ser wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 24.12.2011 07:48
pyszne
malaczarna23 07.08.2011 20:48
fajne
tomek18 21.07.2011 12:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak