Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffinki z białą czekoladą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
margaryna 100 gram
mleko 3,2% 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
jaja 2 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
czekolada biała 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki z białą czekoladą

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy z cukrem i ostudzamy. Mąkę, margarynę z cukrem, proszek do pieczenia, jaja, kakao i mleko łączymy ze sobą tworzac jednolitą masę.
Krok 1 - Czekoladowe muffinki z białą czekoladą foto
2
tak przygotowaną masę przelewamy do papierowych bądź sylikonowych foremek. Czekoladę białą kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy do każdej muffinki.
Krok 2 - Czekoladowe muffinki z białą czekoladą foto
3
Wkładamy blaszki do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na około 40-45 min.
Krok 3 - Czekoladowe muffinki z białą czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.01.2016 19:54
pycha,bardzo lubię muffinki
Andysz 28.01.2016 05:15
bardzo lubie.
Wacław 21.01.2016 17:50
pyszne babeczki :-)
Małgorzata Pin 21.01.2016 09:23
Domowe babeczki chyba wszyscy lubią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak