Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki grzybowo-mięsne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 250 gram
pieczarki 400 gram
wafle tortowe 1 sztuka
jaja 4 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki grzybowo-mięsne

Mięso mielone podsmażamy na oleju około 10 min. Pieczarki ścieramy na tarce i również podsmażamy. Łączymy mięso i pieczarki i blendujemy na jednolita masę, doprawiamy farsz do smaku. Farszem smarujemy wafle tortowe, dokładnie uciskając kolejne warstwy. kroimy je na prostokaty. Jaja rozbijamy. Paszteciki moczymy w jajku a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju aż uzyskają złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.01.2016 05:15
z barszczykiem idealne
Edita 21.01.2016 09:20
pyszne to pewnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak