Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 g
cebula 1 szt
mąka 1/2 szklanki
masło lub margaryna 50 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
ogórek konserwowy Smak 2 szt
ziemniaki 250 g
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki ziemniakami

Mięso umyć , osuszyć i pokroić w grubszą kostkę ,obtoczyć w mące. Cebule obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu dodać mięso i obsmażyć ,mieszając ,posolić .Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Przyprawić pieprzem ,przyprawą kucharek . Pod koniec dodać drobniutko pokrojone ogórki konserwowe. Zagęścić mąką ziemniaczaną z wodą .
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie , odlać i ugnieść.
Gulasz podawać z ziemniakami i kapustą lub inną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak