Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka buraczano - orzechowa.

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
czosnek 2 ząbki
oliwa 2-3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka buraczano - orzechowa.

Buraki wyszorować, owinąć w folię aluminiową, włożyć do piekarnika nagrzanego do tem.180-190 stopni C i piec co najmniej pół godziny.
Orzechy posiekać, włożyć na suchą patelnię i uprażyć.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z oliwą i octem balsamicznym, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone buraki obrać i pokroić w kostkę, wymieszać z częścią orzechów, polać sosem , ponownie wymieszać i posypać resztą uprażonych orzechów.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 20.01.2016 21:00
fajna sałatka
norweska20 20.01.2016 20:09
smakowita propozycja
gosia56 20.01.2016 20:07
Bardzo lubię takie buraczki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak