Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny ze szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak świeży lub mrożony ok. 20 listków
jajko 2 szt
olej 1/2 szk
cukier 3/4 szk
cukier waniliowy 2 łyżki
mąka 1 szk
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny ze szpinakiem

Szpinak zalać olejem i rozdrobnić blenderem.
W jednej misce wymieszać mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce wymieszać jajka wraz ze szpinakiem. Zawartość obu misek połączyć i zmiksować.
Foremki do muffin napełnić ciastem do 3/4 wysokości.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu muffiny polukrować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 04.02.2016 13:35
ciekawa propozycja na muffiny
kasia37 21.01.2016 15:16
widzę tu raj dla mnie muffiny rządzą :)
Babeczka35 21.01.2016 07:49
Muszą być pyszne.
Franciszek 21.01.2016 00:21
super wyglądają
fotoviderek 20.01.2016 23:21
Ślicznie się prezentują :)
Monika-twin 20.01.2016 21:30
Oryginalnie :)
ada.la 20.01.2016 20:58
fajny pomysł
sliwka 20.01.2016 20:48
Pyszny przepis;))
gosia1988 20.01.2016 20:42
ale fajnie wyglądają
norweska20 20.01.2016 20:06
smakowity pomysł
SzczyptaChili 20.01.2016 19:57
Muszą smakować wyśmienicie :)
Renata9 20.01.2016 19:38
Pyszne muffinki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak