Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z żółtego sera

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 sztuka
serek topiony 10 dag
masło 25 dag
natka pietruszki 1 pęczek
szynka konserwowa 30 dag
ser gouda 50 dag
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z żółtego sera

Maslo utrzeć z serkiem topionym oraz z żoltkami ugotowanych jajek .Bialka jajek pokroic w drobniutka kostke , pokroic tez w kostke szynkę , pora pokroic w drobne piórka . Dodać pokrojone skladniki do utartego masla , doprawic sola , pieprzem , wymieszac farsz.Nastepnie zagotowac w garnku wode i wlozyc pokrojony ser w grube plastry , gotowac ser az bedzie bardzo miekki i elastyczny. Ser odcedzic wylozyc np . na stolnice i rozwalkowac go na ksztalt prostokata o grubosc ok 1\\2 cm . nalozyc farsz , rozsmarowac rowno na serze farsz i zwinac w rolade. Wlozyc do lodowki na 3-4 godziny . Przed podaniem kroic w plastry ok1 cm , jesli ktos chce moze grubiej pokroic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 28.10.2011 13:50
pycha
MAŁY 25.04.2011 19:58
warto zrobic
krysia50 20.08.2010 21:32
Pyszna sałatka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak