Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka - galaretki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wydmuszki z jajek 12 sztuk
galaretki o różnych smakach 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka - galaretki

Wydmuszki ostroznie wyplukac zimna woda , najlepiej strzykawka np . 20 . W kazdej wydmuszce jeden otwor zakleic plastremi ustawic w pojemniku do jaj , zaklejonym otworem do dolu . Galaretki przygotowac dodajac troszke mniej wody, ostudzic. Ostroznie napelniac wydmuszki galaretka , mozna tez zrobic w paski , lac po troszku galaretki i czekac az zastygnie i nastepne kolory .. Najlepiej tez galaretke strzykawka napelniac wydmuszki . Nastepnie pozostawic do zastygniecia . Gdy juz beda dobrze zastygniete , wydmuszki wlozyc na chwile do goracej wody i delikatnie obrac ze skorupek . Zamiast galaretek mozna wydmuszki napelnic polewą czekoladową .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 22.08.2010 12:21
Efekt starannie wykonanych jajeczek jest olśniewający - robiłam takie cuda, kiedy mój synuś był malutki :)
krysia50 20.08.2010 21:33
Pomysłowe jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak