Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
majonez tradycyjny 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
jogurt naturalny 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Kroki postępowania

1
kapustę szatkujemy- wrzucamy do miski. Dorzucamy kukurydzę. Całość mieszamy
Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto
2
W małej miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Czosnek przeciskamy przez praskę- dodajemy do sosu. Przyprawiamy mocno solą i pieprzem
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto
3
os wlewamy do kapusty- mieszamy.
Podajemy do obiadu.
Smacznego!
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kucharz11 11.10.2016 18:15
pyszna propozycja
Ela15 20.02.2016 11:54
bardzo lubię taką surówkę
agnieszka214 20.01.2016 16:24
Nie ma jak fajna sałatka
Róża1 20.01.2016 10:14
też taką robię , prosta najlepsza :-)
ekspansja-smaku 19.01.2016 22:57
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak