Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z makiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier puder 15 dkg
masło 20 dkg
jajko 1 szt
zsiadłe mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mak 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z makiem

Masło i mąkę posiekać nożem, dodać cukier, żółtko, zsiadłe mleko, cukier waniliowy i zagnieść ciasto. Toczyć z niego wałeczki i kroić na 10centymetrowe kawałki. Układać na blasze wysmarowanej tłuszczem, wysmarować białkiem i posypać makiem. Piec na rumiano w średnio gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak