Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto szpinakowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak mrożony 450 g
cukier 1 i 1/3 szklanki
jajko 3
olej 1 szklanka
mąka krupczatka 2 szklanki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
śmietana 30% 300 ml
śmietan fix 2 opakowania
cukier waniliowy
jagody

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto szpinakowe

Rozmrozić szpinak i odsączyć z wody. Zmiksować jajka z cukrem, wlewać powoli olej dalej mieszając. Wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia. Po połączeniu całej masy dodać szpinak i wymieszać łyżką. Wlać do formy, piec godzinę w temp. 180 stopni.
Po wystudzeniu obciąć nożem wierzch ciasta i rozdrobnić je na talerzyku. Ubić śmietanę, dodając pod koniec śmietan-fixy z cukrem wanilinowym i odrobiną cukru pudru. Na ciasto wyłożyć ubitą śmietanę, posypać okruszkami ciasta. Wierzch posypać jagodami (lub nasionami granatu).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 20.01.2016 12:46
jak wiosennie :)
Ada-Gaba 19.01.2016 22:14
pycha ciasto
norweska20 19.01.2016 22:08
bosko wygląda ....wykonanie rewelacyjne
Mama niejadka 19.01.2016 21:15
Pyszne ciasto
Konczi 19.01.2016 19:09
uwielbiam to ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak