Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane mięso z kurczaka 60 dkg
ryż 5 dkg
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 2 łyżeczki
sól
pieprz
pomidory krojone z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym z bazylią

Mięso zmielić. Ryż ugotować i dodać do mięsa, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Uformować "gołąbki". Pomidory zmiksować, podlać troszkę wodą, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i bazylię. Przyprawić do smaku. Gotować kilka minut pod przykryciem. Powstałym sosem polać gołąbki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kardamonovy 05.02.2017 19:17
Najlepsze :).
MonikaW 15.10.2016 21:18
idę się wprosić
Ela15 16.08.2016 06:25
na pewno są pyszne
IwonaKa 11.02.2016 20:52
bardzo lubię takie gołabki
Bernadeta1 19.01.2016 21:01
smaczne jedzonko
Stenka 19.01.2016 17:19
to raczej klopsiki, gołąbki są albo z dodatkiem kapusty w farszu albo owijane w liście kapusty
ilka01 19.01.2016 14:52
pyszności...
anka1988 19.01.2016 13:37
moje ulubione, bardzo smaczne.
sliwka 19.01.2016 13:17
Pychota, uwielbiam takie;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak