Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z dodatkiem maku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
jaja 5 szt
cukier 1 szklanka
masło lub margaryna 1 kostka
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa 1/2 puszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z dodatkiem maku

Przygotować wszystkie składniki. Margarynę lub masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym, dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlewać mleko i wymieszać . Dodać ubitą pianę z białek , delikatnie wymieszać. Wysmarować blaszkę keksówkę posypać bułką tartą. Wlewać część ciasta na dno i na to rozłożyć wąski pasek masy makowej na całej długości blaszki. Przykryć warstwą ciasta i wstawić do piekarnika ,piec 40 minut w 170 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.01.2016 10:41
bardzo dobra
sara1 18.01.2016 22:52
apetyczna babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak