Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z burakami w formie wianuszka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
buraki czerwone 2 szt
korniszony 2-3 szt
Kukurydza z Puszki
cebula biała 1 szt
sól do smaku
pieprz
majonez 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z burakami w formie wianuszka

Buraki gotujemy obieramy i ścieramy na tarce.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kroimy w kostkę korniszony i cebulę.
Kukurydzę odsączamy.
Do miski przekładamy przygotowane warzywa dodajemy ryż i starte buraczki doprawiamy solą i pieprzem ,dodajemy majonez mieszamy.
Sałatkę przekładamy do foremki ugniatamy i wykładamy na półmisek .

POLECAM!!!1

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.01.2016 14:16
bardzo smacznie wygląda .
gosia56 19.01.2016 09:27
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 19.01.2016 01:48
ładnie i pysznie.
Bernadeta1 18.01.2016 22:46
bardzo apetycznie wygląda
Ania321 18.01.2016 19:22
Wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak