Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowo-jarzynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
udka z kurczaka 5 sztuk
zupa kalafiorowa mrożonka 1 opakowanie
ziemniaki 7 dyżych sztuk
marchewki 3 sztuki
serek topiony 200 g , śmietankowego
sól i pieprz

Porada

Do tej zupy świetnie będą pasowały także serki topione z dodatkiem np. z cebulki lub szczypiorku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowo-jarzynowa

Wodę zagotować na udkach (zebrać zawiesinę), dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, mieszankę warzywną oraz startą na dużych oczkach marchew. Gotować do zmięknięcia warzyw, dodać serki topione , doprawić. Mieszać co chwila do rozpuszczenia serków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak