Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pęczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 4 szt
pietruszka 1 szt
seler 1 mały
por (biała część)
ziemniaki 2 szt
masło klarowane 1 łyżeczka
woda ciepła 1.5 l
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt
przyprawy 1 łyżka (do fasoli)
kasza pęczak 100 g
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pęczakiem

Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i razem z pokrojonym w piórka porem podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do fasoli, gotujemy pod przykryciem przez 40 minut.

Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.01.2016 09:56
lubię takie zupy
Ewa Wojtaszko 18.01.2016 09:12
uwielbiam taki zupki
Barbara13 17.01.2016 23:44
pyszna zupka
wwwiolka 17.01.2016 22:22
Bardzo fajny przepis.
kd045 17.01.2016 21:24
fajny pomysł
IKrakowianka 17.01.2016 20:51
świetna zupa
stokrotka 17.01.2016 20:30
same pyszności, lubię zupki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak